Samtaler om døden

mig selv: Helle Janke og min makker: Bolette Elvstrøm. Fotograf: Asbjørn Hansen

Agenda: Vi skal samtale mere om døden

Når man er ved at dø, skal man tale om livet!

Men, når man ikke er ved at dø, skal man vænne sig til at tale om døden, blive fortrolig med den og hvad den betyder for livet. Hvis man gør det, mens man stadig er meget i live, bliver det nemmere at “være i det,” når man er pårørende til en døende eller selv er døende.

Med initiativerne “Samtaler om døden” (for voksne) og “Lad os tale om døden” (for unge) ønsker vi at igangsætte samtaler, hvor deltagerne selv sætter deres egne ord på døden. “Vi” er i denne sammenhæng Bolette Elvstrøm, mundtlig fortæller, teaterlærer og højskolelærer og mig selv, Helle Janke.

fotograf: Birgitte Roed

“Lad os tale om døden” – workshop for unge

Når døden kommer tæt på, kan man miste fodfæste for en tid. Men døden i sig selv er ikke farlig, og det er godt at tale om den – også selvom det kan virke lidt skræmmende!

I workshoppen bruger vi bl.a. fortælling og interaktivt fortælleteater til at af-tabuisere og nuancere de unges forhold til døden og udvide deres ordforråd i forhold til at tale om deres egen og nære relationers død.

Med mundtlig fortælling sætter vi deltagernes indlevelsesevne i spil, og ved brug af impro-teater får de en tæt-på-virkeligheden oplevelse af at være i rum med en døende. Oplevelsen er intens og bliver en erfaring, de tager med sig. Teaterformen betyder samtidigt en distance, der gør det muligt at stoppe op undervejs og reflektere i fællesskab.

   ”Det er i høj grad meningsfuldt! Der var nogle af de konfirmander, som ellers ikke siger noget, der åbnede munden her!” – Helga Tidemann Jensen, sognepræst i Årby.

   “Det er som om, vi har fået en større accept af døden!” – Thilde og Aviaja, konfirmander fra Kalundborg Friskole. 

Tag kontakt hvis du er interesseret i at høre nærmere.

Filosofisk vandring – med samtaler om døden

Det er som om livet kommer tættere på, når vi taler om døden! Vi inviterer på Filosofisk Vandring med døden som tema.

Deltagerne er voksne, der gerne vil undersøge nærmere, hvordan de egentlig har det med, at deres liv her på jorden ikke er uendeligt. Vi vandrer i smuk natur i alle egne af landet. Vandringen er rammesat af os, og undervejs giver vi inspiration til deltagernes egne refleksioner med fortælling, sang og samtalemenuer.

Tag kontakt hvis du er interesseret i at høre nærmere.

Fotograf: Birgitte Roed
%d bloggers like this: